Kinderpagina

Gehoor

Heeft u of uw kind moeite om de spraak van anderen te verstaan? Is het gehoor verminderd? De logopedisten van Tweespraak kunnen u leren om middels (ondersteunende) gebaren te communiceren. Ook kunnen zij informatie aan u en de omgeving geven over de hoorproblemen.

Ook als er problemen zijn met de auditieve functies kunt u terecht bij Tweespraak. Denk aan kinderen uit groep 2 of 3 die moeite hebben met hakken en plakken van woorden (b-oo-m) of verschillen tussen bepaalde klanken te horen. Deze voorwaarden zijn zeer belangrijk voor het (leren) lezen en spellen. Ook op latere leeftijd kan dit voor problemen zorgen, zelfs bij volwassenen.

“Mijn zoontje van 3 jaar heeft veel last gehad van oorontstekingen. Hierdoor hoorde hij niet goed en kon hij heel veel klanken niet goed zeggen. Bij logopedie heeft hij met gebaren de klanken geleerd.”

“Ik heb zelf veel moeite gehad met leren lezen. Mijn dochtertje zit nu in groep 2 en leert bij logopedie al heel wat letters en ze leert hoe ze woordjes moet hakken en plakken. We hopen dat ze in groep 3 niet dezelfde problemen krijgt als ik toen had.”