Kinderpagina

Kinderpagina – Woordenschat

       
                                  Terug
               
piratenboot   massage voeten 2
Piratenboot       Dieren       Koffer inpakken       Twister spel *
Kies samen de kleuren uit waarmee je de boot gaat inkleuren. Op deze manier oefen je samen de naam van elke kleur. Misschien ken je ook wel de figuren die aan je mobiel komen te hangen. Maak samen met je vader of moeder een kijkdoos over de boerderij. Oefen zo samen alle dieren van de boerderij. Ken je ook alle dierengeluiden? Klik met de muis op het voorwerp en klik dan op de goede tas. Twister spelen terwijl je woorden oefent. Tijdens het spelen van het spel moet je de letter of het woord benoemen waar je je hand of voet op zet. Of je moeder/vader zegt op welk woord of welke letter jij je hand of voet moet zetten.
                 
vormen stoof vis 2 vlieger
Vormenspel       Gekleurde vis       Vlieger    
Speel samen met je vader en/of je moeder dit spel. Benoem tijdens het omdraaien de vorm die jij ziet. Misschien zie je om je heen wel de zelfde vorm. Kijk eens goed om je heen. Maak samen met je vader of moeder deze vis van een ballon. Kies je eigen kleuren uit voor de schubben en benoem de kleuren tijdens het opplakken. Misschien kan je ook wel tellen hoeveel keer rood je hebt opgeplakt? Maak samen met je vader of moeder een vlieger. Hoe heten alle vormen van de vlieger? Welke kleuren krijgt jouw vlieger? etc. Moet je ook wat vouwen? Is het recht of krom en welke vorm maak je? Ontdek dit samen met je vader of moeder.
                   

 Zingen

Ook leuk, samen met je ouders een liedje zingen tijdens het knutselen. Je kent vast wel één van de volgende liedjes:Alle eendjes zwemmen in het water …”
“boer wat zeg je van mijn kippen….”
 “Visje, visje in het water…”“De wielen van de bus gaan rond en rond…”
   
     
 * Gebruik bij het twister spel de woorden die je van de logopedist moet oefenen. Op deze manier wordt het leren van woorden nog leuker.